Goed om te weten:
Nadat je betaald hebt voor de luisterkind afstemming krijg je een aanvraag formulier te zien. Vermeld zoveel mogelijk informatie bij het beantwoorden van de vragen, zodat ik zo gericht mogelijk de afstemming in kan gaan. Met genoeg informatie kan ik meer gerichte stappen zetten om zo goed mogelijk naar oplossingen te komen.
Je bent vrij om alle vragen te stellen die je hebt. Ik neem ze mee in de afstemming, maar het is aan jou, in de energie of ze wel of niet beantwoord worden. Soms zijn er in de energie andere onderwerpen die belangrijk(er) zijn.
Het is van belang dat je met de luisterkind afstemming aan het werk wil, de vragen en het verhaal gehoord worden en dat je de handvatten en oplossingen ook serieus wil oppakken. Er wordt in de afstemming vaak door jou een inspanning gevraagd.
Er zijn genoeg voorbeelden te noemen, waarbij alles na de afstemming helemaal goed was en zaken opgelost zijn. Maar die garantie kan ik niet geven. Dat is mede afhankelijk van de volgende aandachtspunten.
1. Neem een open houding aan, ga aan de slag en geef het tijd.
Met een aanvraag voor een luisterkind afstemming geef je aan dat je open staat voor je vraagstellingen, je problemen en hobbeltjes.
Als je het aangaat, geef het dan ook tijd. Niet alles kan morgen anders zijn, en soms vraagt het ook een andere benadering, stappen die gewoon meer tijd kosten. Wanneer je bereid bent om het aan gaan dan kan de verandering zich al snel laten zien.
2. Terugval
Het kan zijn dat je na een afstemming meteen het gedrag vertoont wat fijn is en goed voelt, maar na een paar dagen of weken een terugval laat zien. Mijn advies is om de afstemming dan nog eens rustig terug te lezen en zo ook de vragen die je destijds hebt gesteld. Welke veranderingen er nog meer aandacht mogen krijgen en wat je nog meer kunt doen.
Tijdens de afstemming hebben jij en ik de eerste stap gezet (wat per direct voor de (soms tijdelijke) verandering zorgde, maar als je niet meestapt, de rest van de vragen niet inzet, dan heeft het niet genoeg bodem en val je logischerwijs weer terug.
3. Schouders eronder
Vaak wordt er om een inspanning gevraagd, een nieuwe planning, een andere manier van benadering, een andere vorm van communicatie. Het is fijn voor jou als je daar na de afstemming mee aan de slag gaat. Durf ook in tijd en aandacht in jezelf (of je kind) te investeren.
4. Respectvol
Wees bewust dat ik met de luisterkind Methode een dieper liggende laag van jou, je baby of je kind betreed. Een laag van weten, een laag die in jou of je kind zit die waarschijnlijk al bij je heeft aangetikt. Ga hier voor jezelf en als ouders richting je kind respectvol mee om.
Ik ben er voor om te vertalen waar jij of jouw kind ‘mee zit’, zodat jij en of je kind er verder mee kan.
Belangrijk:
1. Een afstemming is geen vervanging voor een medische behandeling. Ik ben geen dokter, therapeut, orthopedagoog of kinderpsycholoog.
2. Ik voorkom of verhelp geen ziektes of aangeboren afwijkingen.
3. Ik voorspel geen toekomst zoals huwelijken, scheidingen, zwangerschappen, ziektes of overlijden.
4. Tijdens de afstemming wordt nooit het zielendoel van de persoon duidelijk.
5. Ik maak alleen een afstemming in opdracht van de ouder bij wie het kind woont. Ik behandel geen aanvragen van oma voor haar kleindochter, van een neef voor zijn nichtje, voor een ouder over hoe haar baby/kind het bij haar ex-echtgenoot heeft, van een juffrouw op school over een baby/kindje in haar klas of welke andere combinatie denkbaar is.
6. Bij een afstemming voor een kind ouder dan 10 jaar is toestemming van het kind nodig.
7. Soms is de afstemming pittig qua emoties. Sta hier voor open en ga werken aan de aangeboden oplossingen en handvaten die worden aangeboden. Als je dat niet wil, of de boodschap niet wil horen, dan is het beter geen luisterkind afstemming aan te vragen. Dat bespaart jou een teleurstelling.